Cégtörténet

Kedves Látogató!


Szeretettel üdvözöljük oldalunkon! Engedje meg, hogy egy pár sorban bemutassuk Önnek cégünket és a Toscana bútorokat.

 

Egy hazai vállalkozás

Cégünk többgenerációs családi vállalkozásként működik. A vállalkozás 1982-ben indult Győrben, ahol kezdetben kisebb bútorok, lakberendezési tárgyak készültek, majd hamarosan megnyílt a 80-as, 90-es évek ismert győri bútorboltja, a Platán Üzletház.

1995-ben a szűkössé váló győri telephely mellett elkezdődőtt a gyártás a rédei üzemben is. Itt a fafeldolgozás - bútorgyártás teljes technológiai folyamata megvalósul, vagyis az erdőben kivágott rönk kerül be a telepre, és a kész bútor távozik. Minden bútordarab a gyártótól kerül a bemutatótermekbe, vagy éppen közvetlenül a megrendelőhöz.

 

Stílus

A múlt század elején Olaszországban kialakult puritán stílushoz (olasz kifejezéssel Arte povera, vagyis a szegények stílusa) hasonló bútorok ismét reneszánszukat élik, a TOSCANA bútorcsalád is ezt a vonalat képviseli. Az egykori  úgynevezett szegényes, tehát kevesebb díszítést, intarziát és faberakást valamint kevésbé cirádás vasalatokat tartalmazó stílus manapság pont az egyszerűségéből adódó szépsége miatt hódít.

Fejlesztéseinknek köszönhetően, valamint a vevői igényeknek megfelelően lehetőség van díszesebb, rusztikus stílusban is legyártani a bútorokat.

 

Alapanyag

A Toscana bútorcsalád termékeinek nagy része nemesnyárból készül, amely Magyarországon szinte korlátlanul áll rendelkezésre és gondos megmunkálás után a felülete különösen kellemes tapintásúvá válik és a rajzolata is gyönyörű.

A nagyobb igénybevételnek kitett bútorokat (asztalokat, székeket) az erősebb, de nehezebb bükkfából gyártjuk. 

Egyedi igények megvalósítása során rendelhető még a könnyen elérhető tölgyfa, a gyönyörű és értékes diófa és a manapság nagy népszerűségnek örvendő cseresznyefa alapanyag is.

A bútorok felületkezelését olyan termékekkel végezzük, melyek tartósak, kiváló minőségűek és környezetbarátok is. A leggyakoribb dió, cseresznye és cédrus színek mellett lehetősége van festett-koptatott, valamint antikolt hatású felületkezelésre is.

 

Kárpitozás

A kárpitos garnitúráinkhoz több külföldi cég gyönyörű és minőségi bútorszöveteit használjuk, a bőrbútorokat Olaszországból származó valódi marhabőrrel kárpitozzuk. A gazdag színválaszték mellett egyedi hatású bőrök is megtalálhatóak és különleges letűzött varrás is kérhető.

 

Termékeink

Gazdag termékválasztékunkból a lakás összes helyiségébe fellelhető valamilyen gyönyörű és stílusos bútordarab, ezenkívül  az irodai bútorok széles skálája is elérhető. Lehetőség van minden egyedi elképzelés és ötlet megvalósítására legyen az egyedi konyha, teljes ház vagy szálloda berendezése. A szükséges tervek elkészítésében bútortervező mérnök és lakberendező is tud segítséget nyújtani.